125 jaar Crescendo Medemblik

Crescendo bestaat 125 jaar en om dat te vieren waren er twee jubileumconcerten: zaterdagavond en zondagmiddag. Beide concerten werden goed bezocht en het publiek kreeg een spetterend optreden van de harmonie en zaterdagavond ook nog van de drumband.

De harmonie speelde onder leiding van Niels Ket een gevarieerd aantal stukken, die de muzikanten zelf hadden uitgezocht uit de muziekbibliotheek van Crescendo.

Voor de pauze werden de wat serieuzere stukken gespeeld, met als hoogtepunt het stuk Ross Roy van Jacob de Haan. Hierin zit een mooie solo voor de altsaxofoon.

Ook de klarinettengroep apart speelde een Tango, waarbij de hoge en de lage stemmen van de klarinetten mooi te horen waren. De klarinetten zijn eigenlijk de basis van een harmonieorkest: zij vormen de kleur en de melodie.

Na de pauze gaf de drumband een kort optreden. Het is knap hoe zij de verschillende ritmes zo keurig gelijk en afwisselend met elkaar kunnen spelen. Veel mensen die ook in de harmonie spelen vormen de drumband. En dat zijn niet alleen de mensen die de percussiegroep vormen. 

De harmonie ging verder en speelde twee stukken onder leiding oud-dirigent Bart Koning. Onder zijn strakke leiding werd Pirates of the Caribbean vol vuur gespeeld. Ook Queen in concert gaf veel herkenning bij de toehoorders.

Daarna ging het verder onder leiding van Niels Ket met The Beatles in concert, Abba Gold en Billy Jean (van Michael Jackson). Mooie muziek en veel mensen zaten mee te swingen op hun stoelen.

Het concert werd afgesloten met de mars Blaze away. Deze werd gedirigeerd door de oud-dirigent Martin Wittebrood. Herinneringen kwamen naar boven van zijn tijd als dirigent bij Crescendo en van zijn zoon Siebe, die helaas is overleden.

Crescendo werd dit weekend ondersteund door oud-leden en gastspelers. De familie Wittebrood speelde zelfs met vijf man/vrouw sterk mee. En dan merk je dat je met wat meer spelers ineens veel meer muziek kunt maken. Soms was het door het enthousiasme hier en daar misschien wel ietsje te luid. Op zondag was Leo Tuin ook aanwezig in het publiek, hij werd als ere lid in het zonnetje gezet voor zijn vele inzet voor Crescendo. Alle muzikanten hebben een geweldig muzikaal weekend gehad en hebben als herinnering een speldje ontvangen. Daarnaast gaf het publiek ook aan erg genoten te hebben.

Het orkest staat onder leiding van onze dirigent Niels Ket.

Adres

Harmonie Crescendo Medemblik
E-mail: info@crescendomedemblik.nl

Repetitie locatie:
Het Sint Pieter
Ridderstraat 9
1671 CS Medemblik
Repetitieavond:
Woensdag van 19.30 tot 21.30 uur