Historie

Crescendo werd opgericht op 3 augustus 1896. De eerste repetitie vond plaats met 12 leden. De dirigent was de heer Schenkius. Eerst was het een fanfare orkest maar in 1905 ging de fanfare over in een harmonie. De dirigent legde in dat jaar ook zijn functie neer en werd opgevolgd door de legendarische heer Groen. Na de heer Groen zouden nog meerdere dirigenten volgen. De volgende namen zijn ook nu nog bij veel Medemblikkers bekend: Masereeuw, Korver, Koopman, de Vries, Wittebrood en Koning. Tegenwoordig staat Crescendo onder leiding van Niels Ket.

In de begin tijd van Crescendo bleven Medemblikkers gewoon hun hele leven in Medemblik wonen en de muzikanten van Crescendo bleven meespelen in de harmonie tot ouderdom hen ertoe dwong ermee te stoppen. De repetitie avond was in veel gevallen het enige vertier van de hele week. Ook toen was het al de gewoonte om na de repetitie nog enige tijd na te blijven praten, onder het genot van een drankje.

Nu, vervult Crescendo nog steeds een belangrijke rol in de Medemblikker gemeenschap.

Het geven van een serenade wordt nog steeds op prijs gesteld. Ook het inhalen van Sinterklaas, de viering van koningsdag, de dodenherdenking op 4 mei of harddraverij, zijn ondenkbaar zonder de muzikale medewerking van Crescendo. Naast de vaste festiviteiten geeft Crescendo ook elk jaar 1 of 2 concerten.

Maar met vroeger vergeleken is er veel veranderd. Leden van Crescendo verhuizen en vertrekken uit Medemblik. Het ledenbestand is aan voortdurende wisseling onderhevig. Ook muzikaal gaat Crescendo met zijn tijd mee en speelt muziek van deze tijd.

Crescendo is een bloeiende vereniging met een gemiddelde bezetting van ongeveer 20 leden.. Zelf muziek maken is dus nog steeds zeer populair. Iedereen kan lid worden van Crescendo. Voor opleiding van de muzikanten van Crescendo kun je les krijgen bij de muziekunie. https://www.demuziekunie.nl/

Image
Image

Adres

Harmonie Crescendo Medemblik
E-mail: info@crescendomedemblik.nl

Repetitie locatie:
Het Sint Pieter
Ridderstraat 9
1671 CS Medemblik
Repetitieavond:
Woensdag van 19.30 tot 21.30 uur