Oorlogsverhalen

Ontdek de vergeten verhalen van Medemblik in onze nieuwste voorstelling!

Harmonie Crescendo is op dit moment druk met de voorbereidingen voor onze meest recente uitvoering, een opmerkelijke samenwerking met Theatergroep Sint Pieter en het Oorlogsmuseum Medemblik. Onze voorstelling dompelt u onder in de aangrijpende verhalen van de Tweede Wereldoorlog, die zich afspeelden in de omgeving van Medemblik.

Deze productie werpt een uniek licht op de geschiedenis. De harmonie en de theatergroep hebben vele verhalen verzameld. Verhalen over grootschalige gebeurtenissen, zoals de indrukwekkende onderwaterzetting van de Wieringermeer of zoals de rol van de lokale burgemeesters in deze roerige tijd. Verhalen over de keuzes die je moet maken of die je als vereniging diende te maken. Heul je met de vijand om je club voort te laten bestaan of kies je voor het verzet met alle gevolgen van dien. Maar we gaan ook dieper en brengen persoonlijke verhalen tot leven, waaronder het hartverscheurende verhaal van een verboden liefde die tijdens de oorlog bloeide.

Wat deze voorstelling extra bijzonder maakt, is dat deze op verschillende locaties binnen het Oorlogsmuseum Medemblik wordt opgevoerd. Dit creëert een meeslepende en authentieke ervaring te midden van de historische artefacten.

Meedoen.
Lijkt het je nou leuk om mee te doen. Dat kan. Je kunt nog mee doen als muzikant, maar zeker ook als acteur. Bovendien zoeken we altijd mensen achter de schermen. Bijvoorbeeld voor de techniek of het maken van kostuums. Nieuwsgierig? Stuur een mail naar info@crescendomedemblik.nl.

Uitvoeringsdata:

Vrijdag 15 maart, zaterdag 16 maart, zondag 17 maart, vrijdag 22 maart en zaterdag 23 maart. Aanvang 20:00 uur.

Onze dirigent Niels Ket en regisseur Janna de Lathouder werken met op dit moment nog met passie en toewijding aan deze voorstelling. Scenes worden nog geschreven en muziek nog gecomponeerd. Het beloofd een unieke voorstelling te worden.

Mis dit aangrijpende en historisch belangrijke evenement niet. Samen met Theatergroep Sint Pieter, Harmonie Crescendo en het Oorlogsmuseum Medemblik nemen we je mee op een onvergetelijke reis door de verhalen van Medemblik tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Schrijf de datum alvast in je agenda en sluit je aan bij ons voor een avond vol emotie, geschiedenis en indrukwekkende verhalen.

Samen eren we de herinneringen en geven we deze verhalen de erkenning die ze verdienen.

Image

Adres

Harmonie Crescendo Medemblik
E-mail: info@crescendomedemblik.nl

Repetitie locatie:
Het Sint Pieter
Ridderstraat 9
1671 CS Medemblik
Repetitieavond:
Woensdag van 19.30 tot 21.30 uur